Delen

29 juli 2019 17:50 door Doriene Verzijlenberg in Ondernemen

Doriene Verzijlenberg | Wat ik eerder had willen weten… Deel 1

Wat is nu nog leuker dan leren van andersmans fouten? Ik vroeg Doriene van Fytaal om haar reis te omschrijven in een artikel die andere Personal Trainers verder kan helpen. Lees hier het stuk en leer van je collega en zie waar ze nu staat met haar concept. Heel tof!

Mitchell vroeg mij of ik misschien als gastblogger in een paar blogs aan jullie wilde vertellen hoe ik ben begonnen als personal trainer, waar ik tegenaan loop, wat voor mij goed en minder goed heeft gewerkt. Dus eigenlijk of ik jullie mee wil nemen op mijn reis als onderneemster en personal trainer van de laatste jaren. Natuurlijk wil ik dat doen!

De meesten van jullie zullen mij niet kennen 😉 dus ik zal mij eerst maar eens fatsoenlijk voorstellen. Ik ben Doriene Verzijlenberg, 40 jaar en woonachtig in Baarn en eigenaar van Fytaal, een Personal Gym (ook in Baarn). Onder Personal Trainers ben ik misschien een beetje vreemde eend in de bijt, ik ben van oorsprong fysiotherapeut. Ik heb jaren gewoon alleen als fysio gewerkt, voor ik via de opleiding Vitaliteitscoaching / Personal Trainer van Chivo weer in contact kwam met trainen. Tijdens mijn studie heb ik jaren gewerkt als fitnessbegeleider en gaf ik diverse groepslessen als aerobics, steps, bodyshape en spinning. Na mijn afstuderen ging ik als zelfstandig fysiotherapeut op diverse plekken waarnemen en zo kwam ik in een maatschap terecht. Doordat ik als fysio meer ging werken, stopte ik met het werk op sportscholen. Na een paar jaar besefte ik mij heel goed dat ik als fysio te kort schoot op het gebied van leefstijl en coaching. Er is niet zo maar een rugklacht, er zit een heel mens achter. Een mens waar ik als fysio gewoon te weinig kennis van had. Na een zoektocht op het internet kwam ik bij Chivo terecht. Waar ik in 2009/2010 de opleiding tot Vitaliteitscoach deed.

Sindsdien kriebelde ‘de sport’ weer… Na een aantal jaar kwam ik een leuk pandje tegen in Baarn. Daar startte ik in 2014 Fytaal. Een kleine vitaliteitsstudio voor fysiotherapie, vitaliteit en training. Ondertussen zijn we ruim 5 jaar verder en is Fytaal verhuisd naar een serieus pand van ongeveer 350 m2 en is het een heuse Personal Gym geworden. Nog steeds met fysio, maar de nadruk ligt veel meer op leefstijl, vitaliteit en trainingen. De reis van de start tot aan nu ging natuurlijk niet in één stijgende lijn. Hard werken, nieuwe dingen ontwikkelen en proberen, waarvan veel dingen niet aanslaan en mislukken. Is niet erg, leer je van… Want als je iets wilt, moet je er iets voor doen! We zeggen het vaak tegen onze klanten, maar het geldt natuurlijk ook voor onszelf.

Maar toch zijn er dingen die ik veel eerder had willen weten zodat het mij veel verloren tijd en energie had gescheeld. Ik zal hieronder mijn top 3 zetten van wat ik graag eerder had willen weten.

  1. Met een beter uitgewerkt plan starten. Ik had namelijk een tof idee en een pand, that’s it. Ik had geen flauw benul van enig commercieel denken, marketing en laat staan dat ik nagedacht had over mijn ‘ideale klant’ en van kernwaarden had ik nog nooit gehoord. Ik had voor mijzelf nog geen eens duidelijk wie ik was en wat ik wilde uitstralen. Ik had toen graag iemand gehad die mij had begeleidt in waar ik stond, waar ik naar toe wilde en hoe ik daar kon komen.
  2. Om goed te kunnen groeien moet je je cijfers goed kennen. Waar groei je, waar niet en waar zou je willen groeien? Ik heb mij jaren niet echt bekommerd om de cijfers. Ik kon de huur betalen, eten, drinken, op vakantie en ik deed wat ik leuk vond. Prima toch?! Sinds de verhuizing in januari j.l. ben ik veel bewuster bezig met kijken naar de cijfers. Wat vertellen ze mij en waar kan ik eventueel nog bijsturen. Het geeft mij een goed overzicht op waar de groei goed gaat en waar ik vind dat het beter moet kunnen. Dan kan ik mij dus daar op focussen met marketinguitingen. Als ik dit jaren eerder had gedaan, denk ik, nee weet ik, dat er veel meer groei mogelijk was geweest!
  3. Jezelf niet verliezen in het proces! Misschien is dit wel de allerbelangrijkste van de 3 punten. Het is zo makkelijk om op zondag nog ‘even’ wat administratie te doen, in je pauze te mailen en iets op social media te posten. Been there, done that! Maar het is o zo belangrijk om tussentijds op te kunnen laden om weer met volle energie en inspiratie verder te kunnen werken. Je zegt tegen je klanten dat je moet plannen, dus vergeet zelf jou eigen me-time niet in te plannen. Klinkt onwijs suf, maar ook bij ons als bovengemiddeld fitte, energieke mensen kan het lontje een keer op gaan.

En soms, soms heeft een coach ook gewoon een coach nodig. Dus loop je tegen dingen aan, vraag hulp. Word je niet minder van, vaak zelfs een stuk beter 😉 Contact Mitch voor een vrijblijvende kennismaking.

Vitale groet!

Doriene

www.fytaal.nl


Gerelateerd bericht

21 december 2018 12:24 door Mitch Lemans

Wat is een goede Personal Trainer?

Wat maakt iemand nu een goede Personal Trainer? Ik heb er een mening over, het is dus niet waarheid maar geschreven vanuit mijn perspectief. Een misschien (in eerste instantie) een niet veel voorkomende blik op de branche, echter denk ik dat dit de professionalisering is die we in Nederland nodig hebben.

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.