Delen

12 augustus 2019 06:00 door Doriene Verzijlenberg in Meer klanten

Doriene Verzijlenberg | Wat ik eerder had willen weten… Deel 2

Vorige keer hebben jullie kunnen lezen wie ik ben, wat ik doen wat ik graag eerder had willen weten als PT’er en ondernemer. In deze blog wil ik het hebben over het aller, allereerste begin toen ik Fytaal ging openen in Baarn en hoe ik aan mijn eerste 10 (en meer) klanten ben gekomen.

In april 2014 opende ik Fytaal, een studio voor fysiotherapie, training en vitaliteit. En ook al had ik daarvoor jaren als fysio in Baarn gewerkt, dat betekende niet dat ik automatisch een volle agenda had. Ik had mijn oud klanten, uit respect voor mijn oud-collega’s, niet laten weten dat ik in Baarn ging starten. Daarnaast ging ik natuurlijk ook nog iets anders doen dan alleen fysio. De combinatie van leefstijl, vitaliteit en training was nieuw in Baarn en dus nog geheel onbekend. Ik moest dus laten zien dat ik er was, wat ik deed, wat ik anders deed dan anderen én, misschien wel het meest belangrijk, wat mijn toekomstige klant er aan zou hebben om bij mij klant te worden. Of te wel, wat hun voordeel erbij zou zijn om klant te worden.

In Baarn zijn al veel fysiotherapiepraktijken, dus besloot ik om contacten met zorgverzekeraars af te sluiten. Mijn eigenlijke wens is altijd geweest om zonder contracten te werken, maar om te starten tussen al die grote fysiopraktijken mét contracten, heb ik er toch voor gekozen. Dit om de stap voor de klanten kleiner te maken om bij mij klant te worden.

Sidenote: sinds januari 2019 werk ik contractvrij! De verhuizing naar nieuwe locatie en opening van de Personal Gym was voor het moment om deze stap te zetten. En de klanten kiezen er tegenwoordig bewust voor om iets bij te betalen omdat ze de meerwaarde kennen. Hoe tof?!?!

Maar contracten of niet, de klanten moeten je wel weten te vinden. Een sticker met je naam op de ruit alleen is echt niet voldoende.

Wat ik gedaan heb om mijn eerste 10 (en meer) klanten te krijgen?

Zichtbaarheid, zichtbaarheid en zichtbaarheid….. Had ik al gezegd zichtbaarheid 😉 Mensen moesten weten dat ik er was!

Vanaf het moment dat ik wist dat ik ging starten heb ik advertorials (betaald artikel met advertentie) geschreven voor de lokale krant, flyers rondgebracht door het gehele dorp, op Facebook mensen op de hoogte gehouden van mijn plannen en alle ontwikkelingen, poster achter de ruit gehangen tijdens de klusperiode met ‘hier opent…’, flyers neergelegd bij lokale winkels als de sportwinkel, koffietentjes en kapsalons…

Kortgezegd, ik heb er voor gezorgd dat mijn doelgroep wist dat:

  • ik er was;
  • wie ik ben;
  • wat ik doe;
  • waarom ik anders ben;
  • wat zij er aan hebben om bij mij klant te worden.

En dit zowel online als offline! Ja, dus ook offline, lekker ouderwets 😉

Het is even een investering qua tijd en geld, maar het was het zeker waard.

Weten hoe je op nog meer manieren klanten kan krijgen check dan dit artikel.

Vitale groet!

Doriene


Gerelateerd bericht

08 november 2018 12:23 door Mitch Lemans

3 Tips om interessanter te zijn voor nieuwe klanten.

Klanten werven voor Personal Trainers zal altijd een uitdaging blijven, met deze tips kom je in ieder geval weer een stapje dichterbij mee klanten. En wees eens niet zo lui, onderneem eens actie.

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.