Delen

10 augustus 2019 20:55 door Mitch Lemans in Meer klanten

Meer klanten voor personal trainers

Wat ik dit jaar heb geleerd van meer dan 100 Personal Trainers.

4 Workshops en 6 mini workshops verder kijk ik terug op een leervol en succesvol jaar. Ik heb meer dan 100 trainers gesproken en er was een duidelijke overlap. Ik had eigenlijk dezelfde vragen toen ik personal training gaf. Welke dat zijn lees je hieronder.

De behoefte om meer klanten te werven?

Hoe krijg je meer klanten? Ik kan hier vrij kort over zijn. Wat is de reden dat mensen bij jou willen trainen en heb je concurrenten gekozen of juist niet? Als je hetzelfde product levert als jouw concurrent voor een duurdere prijs moet hier een reden voor zijn. Bijvoorbeeld de Basic Fit vs een all in concept met sauna en zwembad, bij beide kun je trainen, maar er zijn wel degelijk verschillen.

Meer klanten krijgen of verdienen?

Het lijkt erop dat trainers in grote getalen nieuwe leden willen krijgen en er niet hard voor moeten werken. Dit is natuurlijk een utopie: het kost moeite in de vorm van tijd en geld. Het gaat niet vanzelf, train jezelf in het dagelijks een stapje verder zetten naar jouw doel. Kan je dit meetbaar maken?

Hoe werf je nieuwe klanten?

Nieuwe klanten werven doe je niet alleen door de online marketing maar ook door offline marketing, of wat dacht je van het opzetten van je referral business. Je doelgroep is op zoek naar een bepaalde dienst. Het lijkt het makkelijkste om online marketing in te zetten, echter zie ik ook vaak genoeg dat er te weinig aandacht wordt besteed aan potentiƫle nieuwe klanten.

Wees niet verlegen en onderneem stappen

Je kan niet zitten wachten totdat mensen jou van de bank trekken en vragen of ze aub bij jou mogen trainen. Spreek mensen aan, zorg dat je je bedrijf onder de aandacht brengt wekelijks en dagelijks. Als mensen je niet zien zullen ze je ook nooit herkennen. Je kunt best per week een doelstelling definiƫren, en maak met jezelf een weddenschap, 1 euro per niet behaalde doelstelling.

Je product is net zo belangrijk als sales en marketing

Sommigen bedrijven zijn onwijs goed in marketing maar minder in sales en product. De andere combinaties lijken me duidelijk. Je kan niet alles in 1 keer doen, dat heeft tijd nodig maar langzaam beter worden in sales of in marketing lijkt me niet een slechte keuze. Begin bijvoorbeeld bij jouw oud leden van een jaar geleden.

Stel de juiste vragen

Wat is een reden waarom oude leden terug willen komen bij je? Bedenk een pakkende actie alleen voor oud-leden (marketing), vervolgens bel je ze na om te vragen of er een interesse is (sales). Dan zijn ze weer in contact met jouw bedrijf en is het aan jou om een verpletterende tweede indruk te maken. Laat zien hoe goed je bent en geef ze een reden om nooit meer ergens anders naartoe te gaan.

Makkelijk scoren?

Vraag je je vrienden en familie weleens? De meeste willen je echt wel helpen hoor. Vraag of zij jouw post op social media willen delen om nieuwe klanten te werven. Je hebt niks te verliezen, toch?

Gerelateerd bericht

08 november 2018 12:23 door Mitch Lemans

3 Tips om interessanter te zijn voor nieuwe klanten.

Klanten werven voor Personal Trainers zal altijd een uitdaging blijven, met deze tips kom je in ieder geval weer een stapje dichterbij mee klanten. En wees eens niet zo lui, onderneem eens actie.

Lees verder

Invullen als je wekelijksetips & tricks wilt ontvangen.

Wil jij ook iedere week 1 gouden sales tip van mij zo in je mailbox? Ik schrijf meestal over dingen als:

  • Het laten groeien van je bedrijf;
  • creatieve ideeen om van jouw klanten ambassadeurs te maken;
  • direct toepasbare tips die je morgen kan toepassen in de praktijk.