Delen

16 september 2019 00:00 door Mitch Lemans in Meer klanten

Promotie ideeën om nieuwe klanten te scoren.

Ik hoor je denken: "Promotie ideeën personal trainer." Je geeft al wat uurtjes personal training, maar je wilt meer klanten. Waar houden Nederlanders van? Voordeeltjes op producten of diensten en veel voor weinig. Dat kan jij ook aanbieden in jouw bedrijf, ook zonder online marketing.

Summer Package Deal?

Oei, zomermaanden... Slechte tijd om de omzet omhoog te krikken. Gek genoeg zijn de maanden mei en juni de betere maanden voor de Personal Trainers, terwijl dit in de gemiddelde reguliere sportschool komkommertijd is. Vraag maar aan je collega’s.

Heel simpel, ik denk dat de pijn groot genoeg is wanneer mensen hun badkleding aantrekken en deze niet meer zit zoals het zou moeten. Ze zijn dus bereid om meer te betalen voor een snelle fix. De wilskracht is er om stappen te ondernemen, want ze komen erachter dat een bepaald kledingstuk niet meer past.

ACTIE:

Leuke acties van jouw producten voor bestaande klanten maar ook zeker een goede manier om jouw potentiële klant te overtuigen om lid bij jou te worden. Wel even kijken of dit wel past bij jouw doelgroep en jouw dienst. Er zijn natuurlijk heel veel manieren om klanten te werven. Met deze ideeën kun je wel even vooruit.

 • Summer deal pakketten
 • 2 maanden onbeperkt trainen
 • Trainen met een voedingsplan
 • Workshops
 • Voor huidige leden extra trainingen inkopen
 • 6 traininen tegen een uurtarief van 60 euro
 • 13 trainingen tegen 55 euro
 • 24 trainingen tegen 50 euro

Je hebt de trainers toch al lopen en als de berekeningen kloppen maak je nog steeds winst op deze deals. Goed doorrekenen en om jezelf te ontlasten, betrek je team erbij en bedenk ieder scenario over wat mensen zouden kunnen gaan zeggen.

Veel te vaak worden er acties gedaan maar worden de lijnen niet duidelijk uitgezet. Het personeel weet totaal niet wat ze moeten doen om te verkopen. Het voelt voor hen als verkopen, terwijl dat helemaal niet hoeft. Wat je nodig hebt is een goed draaiboek - hierin deel je hoe je het voor je ziet.

Vergeet niet dat wanneer jezelf het beste voorbeeld geeft, de anderen vanzelf volgen. Lead by example is het toch? Wees daarom niet bang om de lat lekker hoog te leggen, maar wel eerst zelf laten zien.

Vergeet ook niet de actie te promoten in de club, op jouw website, bij vrienden en familie en je team goed in te lichten met de daarbij behorende KPI’s. Hoe gaat zo’n flow in zijn werking? Bedenk alle mogelijke scenario’s, gebruik social media, je mailing list en de posters en banners in de club.

Leuke actie om een BBQ te verloten onder de deelnemers? Vergeet geen leuke foto s te maken van de winnaar.

Fit de winter in?

Hetzelfde als de summer deal, alleen de invulling anders. Misschien beloon je iemand juist in de winter als hij/zij 2,6 keer per week in de club komt gedurende een periode van 3 maanden en geef je een mooi winterpakketje cadeau. Of misschien heb je een mooie deal weten te maken met een massagesalon. Ik ga het uitleggen.

Als je iemand kent met een massagesalon, kan je heel gemakkelijk nieuwe leads doorschuiven naar zijn of haar business. DIe persoon kan dat ook doen naar jouw bedrijf. Je moet het elkaar wel gunnen en ook de juiste aandacht weten te geven.

Leg niet alleen maar een flyer neer en dan hopen dat mensen het oppakken en bij jou de club binnenlopen. Je hebt daar wel wat meer voor nodig, zorg dat de eigenaar het ook gaat promoten. Geef gewoon wat weg zodat hij of zij laaiend enthousiast is over jouw bedrijf.

Iedereen vindt een massage lekker en iedereen is altijd opzoek naar nieuwe leads. Datzelfde geldt natuurlijk ook de andere kant op.

Jij vraagt een kennismakingsmassage van bijvoorbeeld 15 minuten die je aan je leden kan geven. Iemand met het hoogste bezoekersaantal kan je bijvoorbeeld een 60 min massage bon geven met een lekkere fles wijn. Want na al dat harde werken is het tijd om een weekendje te relaxen. Jij werkt aan je klantbeleving en je bezorgt het andere bedrijf nieuwe klanten.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn - doe in ieder geval iets. Jouw leden vinden het hartstikke leuk als er acties zijn of challenges waar ze mee aan kunnen doen.

En ja, het kost allemaal tijd en geld, dus maak je agenda vrij om dit soort dingen te doen. Het is zo uit dat het weer in is.

Gerelateerd bericht

08 november 2018 12:23 door Mitch Lemans

3 Tips om interessanter te zijn voor nieuwe klanten.

Klanten werven voor Personal Trainers zal altijd een uitdaging blijven, met deze tips kom je in ieder geval weer een stapje dichterbij mee klanten. En wees eens niet zo lui, onderneem eens actie.

Lees verder

Invullen als je wekelijksetips & tricks wilt ontvangen.

Wil jij ook iedere week 1 gouden sales tip van mij zo in je mailbox? Ik schrijf meestal over dingen als:

 • Het laten groeien van je bedrijf;
 • creatieve ideeen om van jouw klanten ambassadeurs te maken;
 • direct toepasbare tips die je morgen kan toepassen in de praktijk.