Delen

12 september 2019 00:00 door Fredy Meijer in Ondernemen

Wat kan je leren van Fredy Meijer?

Mile-Company vroeg Fredy Meijer wat hij heeft geleerd als Personal Trainer. Een interessant artikel wat bevestigt dat je nóóit uitgeleerd bent. Lees hier zijn mening over Personal Training

Wat is het enige waar je je op zou moeten focussen?

Resultaat. Punt.

En wat dat is kan verschillen per niche, maar feit blijft dat klanten betalen voor resultaat.

Afvallen, aankomen, herstellen van een blessure of een lifestyle verandering. Het luisteren naar de klant staat voorop, dus probeer zo taakgericht mogelijk bezig te gaan.

Samen met de klant een plan opstellen zodat het overzichtelijk blijft en de klant genoeg structuur heeft om zich te kunnen focussen op het doel.

Dit is waar het vaak fout gaat. Beginnende trainers denken dat ze alle wijsheid in pacht hebben.

Ze zijn zich er vaak niet bewust van dat het een stuk genuanceerder ligt dan ze denken.

Dit heet het Dunning-Kruger effect. Het omschrijft dat incompetente trainers zich vaak overschatten en daardoor wanen ze zich bovengemiddeld competent. En vice versa. Mensen die werkelijk bovengemiddeld competent zijn, hebben daarentegen de neiging hun eigen kunnen de onderschatten.

Gelukkig zijn er veel verschillende opleidingen die een personal trainer kan volgen om zich te verdiepen. Teruggrijpend op het stuk hierboven, is het wel duidelijk dat je er met een Fitvak, ACE, NASM, MILO en andere PT-opleidingen je er nog niet bent.

Het ontwikkelen van zelfkennis is belangrijk. Het beseffen wat je wel en nog niet beheerst is een must. Vaak kom je na een grondige scholing of training erachter dat je eigenlijk een hele hoop niet wist, maar je was ervan overtuigd dat je het ‘allemaal wel wist’.

Dus je hebt je zo specifiek mogelijk op laten leiden om je te kunnen focussen op je niche.

Door informatie rondom lifestyle verandering, program design en voeding etc op te doen.

Nu heb je al die informatie en je probeert daar structuur in te brengen zodat je het kan toepassen.

Ook ik ben nog steeds lerende en weet nog lang niet genoeg. Maar hoe meer je probeert, hoe meer je kan testen of iets werkt. Want wat ik wel weer is dat er niet een ‘one size fits all’ aanpak bestaat.

Klanten hebben vaak uiteenlopende wensen. Dus probeer zo veel mogelijk relevante informatie te krijgen van je klant zodat je een persoonlijk plan kan opstellen.

Maak het zo persoonlijk mogelijk! Moet je alles van program design en hormonen weten?

Nee, maar ‘t helpt wel. Dus verdieping loont altijd, maar je moet wel bereid zijn om er tijd én geld in te steken. Want het behalen van één PT-diploma is (vaak) niet voldoende om te blijven groeien.

Ik wil graag afsluiten met een paar vragen.

  1. Reflecteert je uurtarief je service en kennis?
  2. Zou je jezelf inhuren?
  3. Ben ik iemand een uur lang aan het trainen of houd ik diegene een uur bezig?
  4. Start ik met de klant een gestructureerd traject?

Dit zijn enkele vragen die je jezelf kan stellen als je net begint of als je al een tijdje meegaat.

Want klanten betalen veel geld en vertrouwen erop dat jij de kennis hebt waar zij voor betalen.

Zelf zou je ook geen miskoop willen doen.

Voor de meeste klanten is het een grote beslissing. Een dienst zoals personal training kan je niet terugbrengen of inruilen. Je kan je geld maar één keer uitgeven...

Fredy Meijer

Wil jij een keer ervaren wat Mitch voor jou kan betekenen? Er is binnenkort een gratis Seminar waarin hij al zijn kennis deelt over communicatie tijdens je sales. Klik op de link voor meer informatie >>.

Gerelateerd bericht

21 december 2018 12:24 door Mitch Lemans

Wat is een goede Personal Trainer?

Wat maakt iemand nu een goede Personal Trainer? Ik heb er een mening over, het is dus niet waarheid maar geschreven vanuit mijn perspectief. Een misschien (in eerste instantie) een niet veel voorkomende blik op de branche, echter denk ik dat dit de professionalisering is die we in Nederland nodig hebben.

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.