Delen

10 augustus 2019 20:53 door Mitch Lemans in Ondernemen

​Business coach voor personal trainers en sportschoolhouders

Je wilt groeien met je fitness business, top. De meeste trainers willen dit maar de vervolgstappen zijn vaak lastig in kaart te brengen. Waar begin je en waar werk je dan naartoe? Jouw klanten hebben ook een persoonlijke coach waarom jij niet een business coach? Ik wil je alvast laten zien wat je van mij kan verwachten als business coach.

Business Coach voor de sportschool en Personal Trainers

Je wilt groeien met je fitness business, top. De meeste trainers willen dit maar de vervolgstappen zijn vaak lastig in kaart te brengen. Waar begin je en waar werk je dan naartoe?

Jouw klanten hebben ook een persoonlijke coach. Waarom jij dan geen business coach, toch?

De afgelopen jaren ben druk bezig geweest met het delen van mij kennis. Ik ben inmiddels al meer dan 15 jaar actief in de branche heb 4 x een locatie opgezet en laten groeien. Op dit moment help ik meerdere personal trainers met hun bedrijf als business coach. Inmiddels heb ik al meerdere keren laten zien, dat ik succesvol bedrijven kan laten groeien. Ik ben niet alleen jouw sparringspartner op de grote lijnen ik kan ook met jou deep diven op hele specifieke punten.

Ik heb altijd al de ambitie gehad om bedrijven te laten groeien, maar het woord business coach past niet echt bij mij. Ik voldoe namelijk niet aan het plaatje. Ik heb geen motiverende woorden waardoor je bijna moet huilen, ik heb geen peptalk voor je klaar staan. Ik ben gewoon een man uit de praktijk die zijn kennis wil delen met jou.

Business coach wel of niet, geef het beestje een naampje. Ik ben Mitchell Lemans en ik help je met het strakker in elkaar zetten van je bedrijf met als doel keihard groeien. Ik ben ook absoluut niet de business coach die je wijze adviezen geeft op de grote lijnen. Vaak zijn dit de no brainers zoals probeer meer te verkopen, zorg voor een upsell in jouw bedrijf, zorg dat je klanten niet weggaan en je moet meer aan marketing doen. Allemaal helemaal waar maar de hamvraag is altijd, hoe doe je dit dan?

Hier wat kleine tips zodat je nu al weet waar je aan moet denken.

Tip 1: Jouw nummers van jouw fitness business

Een coach helpt jou met alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn met je onderneming. Dus ook met de minder leuke dingen, nummertjes. De nummertjes wil je altijd op orde hebben zodat we dagelijks kunnen kijken hoe je er voor staat met jouw bedrijf.

Met pijn in mijn hart hoor ik regelmatig dat de boekhouder dit allemaal weet. Gelukkig, je hebt in ieder geval een boekhouder. Wat nog veel belangrijker is is dat je de meest relevante data uit jouw onderneming haalt.

 • Hoeveel klanten heb je maandelijks
 • Hoeveel uur geef je personal training per:
 • Dag
 • Week
 • Maand
 • Hoeveel nieuwe klanten krijg je per maand?
 • Hoeveel leads ontvang je per maand en waar komen deze vandaan?
 • Hoeveel mensen zeggen er per maand op?

Dit is echt nog maar een heel klein deel van wat je eigenlijk moet weten. De truc is om operationele veranderingen door te voeren waardoor de cijfers op grote lijnen positief veranderen.

“If you can’t measure it, you can’t manage it”

Tip 2: Schrijf concreet jouw doel op!

Eén van de dingen waar ik meestal mee begin is het einddoel, waar werken we naartoe? Wat moeten we doen om bij dat doel te komen? Meestal als je iets "klein" maakt dan is het makkelijker te doen. Als business coach denk ik dat het mijn taak is om jouw doelstellingen haalbaar te maken en zo kraakhelder mogelijk to formuleren zodat je duidelijk weet wat je moet doen.

Altijd gedacht ‘Als ik maar genoeg uurtjes maak per week’ of ‘Zolang er genoeg geld op de bankrekening staat is het goed’? Handel naar wat je graag zou willen. Schrijf het op, denk er dagelijks aan - net zoals je dat doet met de doelstellingen van je klant. Maak je doelen SMART!

 • Specifiek
 • Meetbaar
 • Acceptabel
 • Realistisch
 • Tijdgebonden

Tip 3: Leg verantwoording af.

Heb je een werkweek erop zitten? Dan is het tijd om de balans op te maken. Wat heb je deze week gedaan om een stap dichter bij jouw doelstelling te komen? Heb je bijvoorbeeld nieuwe klanten aangesproken of heb je oude klanten al een appje of e mail gestuurd om te vragen hoe het gaat?

Ik kan jouw partner zijn om je te ondersteunen in je managementtaken en je helpen groeien met je fitness business. Het is niet makkelijk om in je ééntje alle ballen hoog te moeten houden, een business coach die legt alle kaarten op tafel en zorgt er voor dat jij weet welke acties jij volgens week moet nemen om groei te realiseren.

Is een business coach wel wat voor mij?

Dat ligt eraan wat jij met je bedrijf wilt, niet iedereen wilt groeien en niet iedereen heeft de behoefte om te werken met een coach. Ik werk uitsluitend met Personal Trainers, managers en sportschool eigenaren wanneer ze écht een volgende stap willen maken. Mijn business coach trajecten zijn intensief, ik raak snel verveeld als ik maandelijks dezelfde punten met je moet bespreken. Het is echt belangrijk dat JIJ actie neemt. Met andere woorden, ik ben jouw business coach wanneer je ook ECHT actief durft te nemen.

Neem jij vandaag nog contact op om de mogelijkheden door te nemen?

Jij hebt vast toch wel ook in ieder geval één vraag aan mij?

Stel deze hier, zometeen al antwoord in je mailbox. Gratis, kost niks.

Gerelateerd bericht

21 december 2018 12:24 door Mitch Lemans

Wat is een goede Personal Trainer?

Wat maakt iemand nu een goede Personal Trainer? Ik heb er een mening over, het is dus niet waarheid maar geschreven vanuit mijn perspectief. Een misschien (in eerste instantie) een niet veel voorkomende blik op de branche, echter denk ik dat dit de professionalisering is die we in Nederland nodig hebben.

Lees verder

Invullen als je wekelijksetips & tricks wilt ontvangen.

Wil jij ook iedere week 1 gouden sales tip van mij zo in je mailbox? Ik schrijf meestal over dingen als:

 • Het laten groeien van je bedrijf;
 • creatieve ideeen om van jouw klanten ambassadeurs te maken;
 • direct toepasbare tips die je morgen kan toepassen in de praktijk.