Delen

28 oktober 2019 00:00 door Mitch Lemans in Ondernemen

​ Hoe start je je Personal Training Gym?

Dat is best een uitgebreide vraag, het begint namelijk met de vraag wat je zou willen over 3 jaar. Gewoon starten met je eigen bedrijf... dat kan iedereen en daar is niet zoveel spannends aan. Gevalletje KvK en je kan beginnen. Ja, ook zonder papiertje, maar dat lijkt me niet slim.

Je wilt zeker weten dat je met voldoende kennis uit de voeten kan om je mensen verder te helpen. Blijf altijd leren want met alleen je fitness trainer a kom je er niet en met fitness trainer b ook niet. Datzelfde geldt ook voor slechts één opleiding als personal trainer.

Ik wil het meer hebben over wat je nu anders moet doen om over 3 jaar ergens te zijn waar je had willen zijn. Als je verder wilt komen als fitness instructeur doe je er slim aan om de volgende punten te lezen.

Er zijn natuurlijk heel veel fitness professionals. Ook als je geen diploma hebt, want een vooropleiding is niet nodig, maar je doet er natuurlijk wel verstandig aan om dat te doen. Zorg in ieder geval voor een erkend diploma zodat je er mee aan de slag kan met jouw kennis.

Welke opleiding om Personal Trainer te worden?

Voor een echte basis basis opleiding kies je voor (Goed om flink wat vlieguren te maken zonder risico):

  • Fitnesstrainer A van fit vak
  • Fitnesstrainer B van fit vak

Er zijn natuurlijk heel veel meningen over de opleiding fitness trainer a, ik zie het als de absolute basis maar je bent zeker nog niet klaar om mensen te begeleiden. Vandaag de dag zijn er veel mensen die denken wanneer je fitness trainer a hebt je al bijna personal trainer bent. Het is een a opleiding dus het is de eerste letter van het alfabet, het absolute begin.

Als je op nl actief kijkt, zie je de geregistreerde trainers (alleen jammer dat de consument niet echt naar deze database kijkt). Vraag je buurman of buurvrouw eens of hij of zij nl actief kent. Grote kans dat ze het in Keulen horen donderen.

Denk eens na over de volgende opties:

  • Ik wil over 3 jaar een eigen locatie met 3 man personeel;
  • Ik wil over 3 jaar € 7000,- per maand verdienen;

Ik begrijp dat je niet een geldgedreven machine bent, maar helaas is er niks anders van te maken. Je moet immers geld verdienen om te leven. Ik mag hopen dat klanten begeleiden in jouw dna zit.

Personal Trainer zijn gaat verder dan één keer per week advies geven. Let op, dit gaat veel verder dan dat - dagelijks ben je dus advies aan het geven en dit kost heel veel energie.Belangrijk is dat je je zaken meetbaar maakt. Maak met jezelf afspraken en kom deze ook na. Meestal als het “goed” gaat (lees: genoeg op de bankrekening) doen wij als trainers niet zoveel.

Handelen naar een strategie is iets anders en zorgt ervoor dat je vele malen strenger naar jezelf moet zijn. Ook al praat je alles goed in je hoofd, je moet kritisch blijven en de vraag is: kun jij dit? Je doet er goed aan om jezelf de vraag te stellen: ‘Wil ik wel echt als trainer aan de slag gaan?’.

Hier een korte checklist:

Bedrijfsnaam

Doe eens iets anders dan Jasper’s Personal Training of PT-Fit 4 Everybody. Je wilt immers anders zijn dan anderen toch? Dan moet je ook andere keuzes maken. Wees origineel, je naam hoeft niet perse ook je werk/beroep te zijn.

Logo

Zorg voor een logo dat herkenbaar is wanneer je het in een halve seconde ziet. Een sterk logo herken je direct. Kies vooral NIET groen- en blauwtinten, dat heeft iedereen al. Ook hier is het belangrijk dat je anders bent dan de anderen, geen appel, geen dumbell of andere vakgerelateerde symbolen.

Wie zijn jouw klanten?

Niet iedereen, dat kan niet. Wel iedereen die voldoet aan jouw klantprofiel. Wees specifiek en dan zo specifiek mogelijk. Leeftijd, opleiding, inkomsten, kinderen, woonplaats, functie etc. Het is slechts een richtlijn.

Wat is jouw visie?

Wat is jouw toekomstdroom? Dit is een mooi begin, het moet verder uit je bereik liggen. En ga hier ook keihard voor. Keep your eyes on the price.

Wat is jouw missie?

Waarom ben je begonnen? Wat wil je veranderen, oplossen of bijdragen? Wat doe je precies? Dit heeft betrekking op wat je NU doet - jouw missie is vrijwel tijdloos, het moet over 5 jaar nog steeds relevant zijn.

Er zijn bedrijven die je hier goed mee kunnen helpen, het is een lastige opdracht als je dit goed op papier wilt hebben.

Kernwaarden

Door middel van woorden breng je je gedragingen van je bedrijf in kaart. Je leeft als het ware volgens deze woorden. Kernwaarden maken jouw dagelijkse taken makkelijker. Het werkt als een filter wanneer je beslissingen moet nemen.

Welke producten heb je?

Personal Training en small group… Ja, dat heeft iedereen al. Wat doe je precies in die Personal Training en small groups? Geef een training een bedoeling zodat je makkelijker je marketing kan doen.

Prijzen

Welke prijzen hanteer je en hoe is dit opgebouwd? Scherpe slimme prijzen zijn waar je op moet focussen.

Welke waarde lever je?

Waarom moeten mensen bij jou trainen en niet bij de concurrent? Los van de branding en marketing. Wat maakt jouw product anders dan die van de buurman?

Dit is slechts een klein deeltje om mee te beginnen, ieder onderwerp zou nog een blog kunnen zijn. Ik bespaar het je, mijn grootste tip is denk erover na, maar blijf er niet te lang in hangen. Af is het nooit, begin, leer, ga verder en stop nooit!

Wil je het meteen goed doen en beschik je over de financiële middelen, dan zou ik direct naar een bureau gaan die hierin is gespecialiseerd. Zij weten als geen ander hoe ze deze informatie uit jou moeten trekken. Zodra ze dit hebben gedaan maken ze er één mooi verhaal van.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad, nogmaals denk niet dat je er nu al bent. Dit is echt het absolute begin en er komen nog veel meer onderwerpen op je bord. Wil jij een keer vrijblijvend sparren over welke stappen je nu moet nemen? Mail mij gerust, ik help je graag verder.

Gerelateerd bericht

21 december 2018 12:24 door Mitch Lemans

Wat is een goede Personal Trainer?

Wat maakt iemand nu een goede Personal Trainer? Ik heb er een mening over, het is dus niet waarheid maar geschreven vanuit mijn perspectief. Een misschien (in eerste instantie) een niet veel voorkomende blik op de branche, echter denk ik dat dit de professionalisering is die we in Nederland nodig hebben.

Lees verder

Invullen als je wekelijksetips & tricks wilt ontvangen.

Wil jij ook iedere week 1 gouden sales tip van mij zo in je mailbox? Ik schrijf meestal over dingen als:

  • Het laten groeien van je bedrijf;
  • creatieve ideeen om van jouw klanten ambassadeurs te maken;
  • direct toepasbare tips die je morgen kan toepassen in de praktijk.