Delen

07 oktober 2019 00:00 door Sander den Dekker in Ondernemen

Kleed je als Personal Trainer als een expert

Waarom kan de juiste kleding leiden tot meer succes? We zijn allemaal nog steeds een klein beetje kind. Als jij vroeger een Batman masker op had dan veranderde je instant in de Batman!

Kleed je als Personal Trainer als een expert.

Jordan Belfort, onze Wolf of Wallstreet (vertolkt door Leonardo DiCaprio in de gelijknamige film), sprak de volgende wijze woorden.

“Stel jezelf deze ontzettend simpele, maar extreem belangrijke vraag: Hoe zouden experts, échte experts, zich kleden?”

Hoe willen ze overkomen? Hier wil jij als personal trainer ook over nadenken.

Zelfs als je via de telefoon spreekt, maken mensen een mentaal beeld van je. Gebaseerd op hoe je klinkt, construeren zij hoe jij eruit zal zien. Hoe je klinkt is gelinkt aan hoe je eruitziet als PT-er. Of dat plaatje nou klopt of niet.

Als ik in pico bello personal training-kleding loop tijdens de training, met logo en al, voel ik veel meer zelfvertrouwen. Een expert.

Een simpel gevoel. Met veel effect een persoonlijke begeleiding en professionele begeleiding.

Ook wel het ‘witte jassen-effect’ genoemd. In een onderzoek droegen mensen een witte jas. Hen werd verteld dat de jas van een arts was. Wat denk je? Zij voerden hun taak zorgvuldiger uit dan de groep die hoorde dat de witte jas van een schilder was.

Ken je de film The Family Man met Nicolas Cage? Daarin zegt hij: “There’s something just about a suit that makes a man feel like a better man”.

Hetzelfde geldt voor vrouwen: de juiste outfit doet je voelen alsof je Beyoncé bent in haar clip ‘Run The World (Girls) ’.

Geldt ook in andere branches. Op kantoor: een strak business-pak of de juiste jurk. Of je bent een loodgieter: als je een tip top shirt draagt met naambordje, stroomt het zelfvertrouwen als vanzelf.

Take away message:

  • Als je je beter kleedt, voel je je beter. Je voelt je succesvol. Je leidt met je lichaam.Gerelateerd bericht

14 augustus 2019 22:55 door Mitch Lemans

Train jij je klant ook weleens misselijk?

Als je denkt aan een personal trainer, dan denk je waarschijnlijk meteen aan afzien, een hartslag waarvan je het bestaan niet kende en een schreeuwende trainer in je oor: “Kom op, doorgaan!”…

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.