Delen

16 augustus 2019 12:15 door Mitch Lemans in Ondernemen

​​Mijn mening over de App's voor personal trainers

Er komen steeds meer apps op de markt - en terecht, want ook de fitnessbranche is toe aan meer data. De data brengt als het goed is je gehele onderneming in beeld, op klantniveau maar ook op bedrijfsniveau. Geef jij personal training? Investeer dan in goede software.

Waarom kan je niet meer zonder app?

We willen als trainer natuurlijk alles bijhouden, vooral nog steeds op het gebied van voeding en training. Alhoewel we beter op gedrag zouden “moeten” tracken begint het vaak met het inzichtelijk maken van de trainingsresultaten. De volgende stap zou moeten zijn je omzet, hoe vaak je leden in je gym zijn of je best verkopende producten.

Data is king, aan de hand van de nummers kan je conclusies trekken en hier op voortborduren. Een gemiddelde app houdt je afspraken bij, roosters, bezettingsgraad, aantal bezoeken, facturatie en omzetten. Het scheelt je onwijs veel tijd als je bepaalde processen geautomatiseerd kan hebben. Het geeft je meer rust zodat je makkelijker aan de groei van je bedrijf kan werken.

Investeer dus meer tijd aan het ondernemen en minder in personal training. Wat er per maand binnenkomt en uitgaat is vaak belangrijker dan een sumo-squat of een normale squat, staat je dus niet blind op de oefeningen in een trainer app.

Wat is dan de onzin van een app of fitness software?

Jammer genoeg is er nog steeds niet een complete app. Alhoewel sommigen dat lijken te zijn, is het nog steeds niet altijd even werkbaar. De rapportages komen er niet altijd even soepel uitrollen. En dat is ook niet erg! Het is ook een illusie dat alles in een app zit en ook nog eens kant en klare rapportages maakt.

Waar is de onzin dan? Die zit hem namelijk (vind ik) in de trainings- en voedingsomgeving. Dit is de meest irrelevante informatie in een app terwijl het grootste deel daarop is gebaseerd. Macro’s, oefening keuze, tempo’s en rusttijden en een chatfunctie. Ja, ik ben het er mee eens dat je wel iets meetbaar wilt hebben, maar als dit het belangrijkste voor jou is, dan mis je het grootste gedeelte van je bedrijf.

Leuk, en nu?

Ik zou zeker met een app blijven werken, ook omdat de klanten het natuurlijk verwachten maar ook omdat het professioneel overkomt. Besteed iets minder tijd aan het volledig doordenken van een trainingsplan en verleg je focus op de nummers van je bedrijf. Kijk of jouw app dit inzichtelijk kan maken en zorg dat alles tot in de puntjes goed staat ingesteld. Dat voorkomt veel problemen in de toekomst wanneer je meer dan 50 klanten hebt.

Verloren tijd

Er gaat altijd zoveel tijd verloren aan betalingen etc etc. Goede software kan dit voor jou doen. Kies er een die zo compleet mogelijk is zodat je over een paar jaar niet over hoeft te stappen naar een tool die ook de nummers van je bedrijf bijhoudt. Een app heeft dus altijd zin: meten is weten, zolang je weet wat je meet.

Apps voor personal trainers

  • Virtuagym
    • Rond de €150,-
  • Fitsociety - geeft zelfs ook nieuwe klanten en moet eerlijk bekennen dat het heel smooth werkt.
    • €50,- per maand
    • Best een goede deal!

Als jij de persoonlijke trainer bent van jouw klant wil je altijd up-to-date zijn van zijn of haar trainingen maar ook de financiën, de afgenomen trainingen en de openstaande trainingen.

Zorg dus dat je dit allemaal kraakhelder inzichtelijk hebt, zo voorkom je enorm veel gezeur.

Gerelateerd bericht

21 december 2018 12:24 door Mitch Lemans

Wat is een goede Personal Trainer?

Wat maakt iemand nu een goede Personal Trainer? Ik heb er een mening over, het is dus niet waarheid maar geschreven vanuit mijn perspectief. Een misschien (in eerste instantie) een niet veel voorkomende blik op de branche, echter denk ik dat dit de professionalisering is die we in Nederland nodig hebben.

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.