Delen

13 maart 2021 13:21 door Mitch Lemans in Ondernemen

Wat zou ik doen tijdens een corona crisis?

Zit je met je handen in je haar nu je gedwongen andere keuzes moet maken met je onderneming? Hoewel ik gevoelsmatig mijn klanten advies geef alsof het mijn eigen onderneming is, sta ik langs de zijlijn en kan makkelijk van een afstandje zien wat strategisch slimme zetten zijn op het gebied van fitness ondernemingen.

Stap 1: krijg je klanten terug met deze gouden mix

Het eerste waar ik mee begin? Kijken hoe ik kan mikken op een uitkomst die voor mij het meest voordelig is, zonder het belang van de klant uit het oog te verliezen. Je kan als oplossing natuurlijk bedenken om mensen een-op-een training in hun tuin te geven, maar voor jou is het voordeliger als ze naar jou komen in verband met de reistijd.

Hoe ik dat aanpak in mijn communicatie met klanten? Ik geef mijn klanten liever niet de kans om echt te kiezen: ik stel geen vraag, maar vertel dat de omstandigheden anders zijn geworden en dat we volgende week elkaar online zien. “En hier is je link.” That’s it. Ik draag de opties aan die ik het meest voordelig vind. De kans is natuurlijk aanwezig dat mensen het niet zien zitten om online te trainen. Prima! Dan kom je naar een grasveldje ergens bij mijn gym in de buurt. Mag dat niet van de gemeente? Dan schuif ik je echt door naar online trainen.

Online is de nieuwe werkelijkheid geworden. Het heeft misschien tijd nodig voordat mensen vertrouwen op online, maar mensen willen uiteindelijk toch wel weer gebruik maken van jouw expertise.

Stap 2: doe wat anderen niet doen

Daarna bekijk ik hoeveel omzet ik veiliggesteld heb. In deze wetenschap ga ik vervolgen door. Wat als ik te weinig omzet heb? Hoe komt het dat ik te weinig heb? Moet ik mijn producten aanpassen aan de vraag van de klant? Wat zijn de mensen bereid om te betalen? Je weet wel... mijn bekende money-line. (als je niet weet wat dit is, kom aub naar de volgende workshop)

Marketing laat ik sowieso doorlopen.

Als alle anderen stoppen, ga ik door.

Wanneer mensen de impuls krijgen om toch maar weer te starten met sporten, dan kan jij beter helder op hun netvlies staan doordat ze jouw bedrijf in ieder geval niet zijn vergeten. Je kan er onwijs veel voordeel uit halen om juist nu te adverteren.

Ik begrijp dat personal training niet het meest voor de hand liggend is op dit moment, maar veel van mijn klanten verkopen nog steeds personal training pakketten van 12 maanden.

Ik bedenk een product waarbij ik in ieder geval een e mailadres en telefoonnummer te pakken krijg. Vervolgens verstop ik twee persoonlijke contactmomenten in dat pakket zodat ik persoonlijk in contact kan komen met de nieuwe potentiële klanten. In deze twee gesprekken bouw ik een band op en beslis ik of de persoon wel in mijn bedrijf past en of hij/zij mijn dienst kan betalen.

Ik zorg ook dat ik een volume product heb, zodat ik wel een vorm van inkomsten genereer. Ik denk altijd maar: beter iets dan helemaal niks. Oh, trouwens bij een volume product moet je denken wat je in grotere getalen kan verkopen. Dus een lagere prijs maar de kans dat iemand het afneemt is groter.

Dit is echt de meest simpele, maar meest doeltreffende tip die ik je kan geven: ga door wanneer het lastig lijkt. Juist omdat dingen zo makkelijk lijken, doen de meeste trainers er niks mee. Daar kun je jouw voordeel uithalen.

Hou je taai… en go get ‘m!

Gerelateerd bericht

13 maart 2021 13:00 door Mitch Lemans

Hoe blijven Personal Trainers stabiel in omzet tijdens deze bizarre tijden?

De afgelopen maanden is het ontzettend onrustig geweest in de fitnessbranche. Logisch natuurlijk. Ik hing dagenlang aan de telefoon om mijn klanten te helpen. Zelfs ondernemers die nog geen klant waren vroegen om hulp. Ik deel de mooiste inzichten met jou.

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.