Delen

10 augustus 2019 20:52 door Mitch Lemans in Meer klanten

Nieuwe leads voor je sportschool of personal training gym?

We hebben het in het vorige artikel gehad over het scoren van nieuwe klanten. Eigenlijk nieuwe oude klanten. Misschien heb je het al toegepast of ben je het van plan om te doen. Dit artikel helpt jou verder om echte nieuwe klanten te krijgen.

Maak van jouw klant een lead generator 2.0

Jouw klanten zijn als het goed is al tevreden met de jouw bedrijf en het is ook nog jouw doelgroep. De makkelijkste manier om die nieuwe klanten te krijgen is door jouw huidige netwerk in te zetten. Meestal is het netwerk van jou vruchtbaar genoeg om daar wat moeite voor te doen.

Klaasje kent vast wel mensen die jouw bedrijf nodig hebben. Het is vrij makkelijk om een actie op poten te zetten waardoor Klaasje zijn buurman, partner of collega meeneemt naar jouw sportschool.

In mijn vorige artikel ben ik hier ook al vrij uitgebreid op ingegaan. Die kan je hier lezen.

Hoe krijg je snel nieuwe klanten?

De aankomende week staat jouw gym teken in het teken van nieuwe mensen. Ik raad je dan ook sterk aan om een plan te maken waarom mensen een bezoekje aan jouw gym willen geven. Zet bijvoorbeeld een 16 dagen challenge op en promoot dit in jouw gym.

Vraag jouw bestaande klanten om 2 mensen mee te nemen naar jouw gym die eventueel mee willen doen. ‘Wij zorgen voor de challenge, jij voor nieuwe klanten, maken we er meteen een win-win van.’

En wat moet je dan doen?

Maak posters, banners en maak kaartjes die je kan uitdelen. De kick-off is op bijvoorbeeld een zaterdag, de challenge is om 16 dagen op tijd naar bed te gaan en minimaal 5 ons groenten en fruit te eten op een dag. Daarbij moeten ze 3x in de week een lesje bij jou doen en mochten mensen niet 3x kunnen dan mogen zij ook zelf een door jou geschreven workout doen.

De boodschap is duidelijk: ze moeten meer bewegen dan normaal en ze moeten iets te doen hebben. Opdrachten die je kunt doen zijn super motiverend, al zijn het de meest simpele opdrachten. Je zal zien dat dit goed werkt om iemand in een andere gedachtegang te krijgen. De motivatie is hoog en ze doen dingen die ze anders nooit zouden doen.

Hoe schrijf ik de nieuwe klanten in?

Op het moment dat de challenge voorbij is heb je voldoende gegevens om contact te leggen met potentiële nieuwe klanten. Neem contact op met al jouw potentiële leden en besteed hier serieus aandacht aan. Je kan in één gesprek zomaar €3000,- verdienen, wie wil dat nou niet?

Hebben mensen jouw challenge vol gehouden en zijn ze tevreden? Vraag dan of je ze mag taggen op social media en vraag direct een review.

Geef ze de beleving die ze nodig hebben om lid bij jouw te worden. Plan nog eens 2 persoonlijke afspraken in waarvan 1 een training is en de ander een training + closing gesprek.

Als je dit goed doordacht doet verzeker ik je minimaal 5 nieuwe betalende leden.

Ondernemen? Meer klanten? Een probleem in je bedrijf?

  1. Wil je nog meer lezen over het verkrijgen van nieuwe klanten? Dan kan je HIER kikken, daar staan alle blog op een rijtje.
  2. Ligt jouw interesse meer bij het ondernemen? Dan staat HIER nog een aardig waslijstje aan artikelen.
  3. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Een simpele druk op DEZE knop en je weet wat ik voor jou kan doen.

Gerelateerd bericht

08 november 2018 12:23 door Mitch Lemans

3 Tips om interessanter te zijn voor nieuwe klanten.

Klanten werven voor Personal Trainers zal altijd een uitdaging blijven, met deze tips kom je in ieder geval weer een stapje dichterbij mee klanten. En wees eens niet zo lui, onderneem eens actie.

Lees verder

Invullen als je wekelijksetips & tricks wilt ontvangen.

Wil jij ook iedere week 1 gouden sales tip van mij zo in je mailbox? Ik schrijf meestal over dingen als:

  • Het laten groeien van je bedrijf;
  • creatieve ideeen om van jouw klanten ambassadeurs te maken;
  • direct toepasbare tips die je morgen kan toepassen in de praktijk.