Delen

21 oktober 2019 00:00 door Mitch Lemans in Ondernemen

Passief inkomen voor Personal Trainers

Je bent Personal Trainer en je hebt zo’n 20 klanten, al met al werk je meer dan 30 uur per week en hark je aardig wat centen binnen. Ga je dit voor de rest van je leven doen? Misschien wel, misschien niet. Passief inkomen zou fijn zijn toch?

Wat zijn de basisregels voor een passief inkomen?

Zorg dat het verdienmodel NIET meer op jou hangt. Jij bent nu je eigen bedrijf en mensen komen voor jou. Jouw klanten zouden bij een bedrijf moeten trainen en niet bij een persoon. Als mensen nog steeds voor jou komen dan ben je onmisbaar in je bedrijf - iets wat je natuurlijk nooit wilt.

Begin met automatiseren.

Automatiseer. Ja, met Personal Training is dat lastig. Echter beschik je wel over een specifieke doelgroep die interesse zou kunnen hebben in een product van jou (voor je passieve inkomen). Een online programma of een e-book dat je eenmaal kunt kopen zijn goede uitgangspunten.

Welke mogelijkheden zijn er?

Denk eens na over wat er op dit moment al is. De principes zijn hetzelfde, ergens tussen zitten en doorschuiven en kennis delen. Vraag jezelf eens af:

  • Zijn mensen bereid om een supplement abonnement te nemen bij je?
  • Zijn ze bereid om te betalen voor een betalende nieuwsbrief?

Alles kan, maar de waarde moet er wel naar zijn, als het goed genoeg is dan willen mensen het echt wel bij je afnemen.

Durf te investeren, huur een copywriter in of een programmeur, maak die volgende stap en blijf niet op je geld zitten als je een passieve inkomstenstroom wilt genereren.

Mensen kopen alleen van mensen die ze mogen en vertrouwen.

Jij bent bij uitstek de persoon om mensen een upsell te geven, mensen hebben al vertrouwen in je en ze zijn bereid om je meer geld te geven mits je de juiste waarde kan leveren. Iets wat ik nooit heb begrepen (is geen passief inkomen) is dat trainers niks erbij verkopen. Ze geven alleen een training en dat is het.

Wees iets zakelijker: je kan zomaar 3 tot 500 euro per maand extra inkomsten hebben als je iets durft aan te prijzen. Helemaal doe je het goed als je weet wat je per uur moet omzetten. Denk bijvoorbeeld aan een kopje koffie, supplementen, eiwitshake, elastic bands of foam rollers.

Het aanprijzen van je producten is niet eenmalig, maar doe je iedere dag. Zorg dat je per dag weet wat je moet omzetten. Een andere manier om dit onder de aandacht te brengen is per e-mail, zodat je leden weten wat er speelt.

Mensen zijn dol op snelle oplossingen

Jouw klanten hebben nog veel meer problemen, bijvoorbeeld een auto die niet schoon is, boodschappen die niet gedaan zijn of de kinderen die naar een oppas moeten terwijl zij liever sporten bij jou.

Het is vergezocht, maar wat als je 1x per maand iemand zijn auto zou wassen en jij huurt daar iemand voor in. Het is slechts een idee maar niet onmogelijk en ik denk dat het best zou werken. Kijk niet neer op het kleine geld, meestal zijn dit de dingen waar je ontzettend veel mee kan verdienen.

Denk dus meer in producten of in programma s, een online product of dienst is iets wat je kan opzetten. Het eenmalig opzetten is hard werken en het is nog maar de vraag of het gaat werken. Maar als dit lukt heb je wel je passieve inkomen.

Meer geld verdienen kost tijd en geld.

Als je meer omzet wilt dan kost dat altijd de nodige moeite, ook als je besluit om 5 uur per week vrij te maken om meer geld te verdienen. In deze 5 uur had je ook geld kunnen verdienen met trainingen geven. Je moet dus een besluit nemen om te werken waar je niet direct geld voor terugkrijgt.

Pas later zal jouw moeite en investering beloond worden met meer omzet. Een passief inkomen genereren kost tijd... echt heel veel tijd. Hetzelfde geldt voor een online programma of e-book, verkijk je niet op zo'n groot project. Het is echt de moeite waard om aan een online geautomatiseerd programma te werken als jouw product volledig staat.

Gerelateerd bericht

14 augustus 2019 22:55 door Mitch Lemans

Train jij je klant ook weleens misselijk?

Als je denkt aan een personal trainer, dan denk je waarschijnlijk meteen aan afzien, een hartslag waarvan je het bestaan niet kende en een schreeuwende trainer in je oor: “Kom op, doorgaan!”…

Lees verder

52 ongekende tips & tricks

Ontdek hoe jij, met slechts 1 simpele tip per week een jaloersmakende business opzet.